Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@16:19:37 GMT

چت‌روم خلوت اوپک در آستانه نشست کلیدی

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۰۹۲۳

همچنان که  اختلاف۶ ماهه میان عربستان سعودی و قطر عمیق‌تر می‌شود، وزیران نفت خلیج فارس ناچار خواهند بود سنت دیدار پشت درهای بسته برای توافق درباره سیاست پیش از این که نشست رسمی اوپک برگزار شود را لغو کنند.

یک منبع بلندپایه در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به رویترز گفت: ما سابق بر این یک گروه واتس آپ برای همه وزیران و نمایندگان از منطقه خلیج فارس داشتیم و سابقا این چت‌روم بسیار شلوغ بود اما اکنون مرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهار منبع دیگر نیز گفتند هیچ تماس رسمی درباره سیاست نفتی میان کشورهای خلیج فارس در گروه معروف به شورای همکاری خلیج فارس وجود نداشته است.

این شورا شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و قطر (اعضای اوپک) و همچنین عمان و بحرین (غیرعضو اوپک) است.

اوپک به منظور تصمیم‌گیری درباره تمدید توافق کاهش تولید جهانی پس از پایان اعتبار آن در مارس سال ۲۰۱۷ در ۳۰ نوامبر در وین دیدار خواهد کرد. عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت اوپک است و امارات متحده عربی با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم،  روابط دیپلماتیکشان با  دوحه را قطع کرده‌اند اما قطر این اتهام را رد کرده است.

یک منبع دیگر اوپک نیز گفت وزیران نمی‌توانند دیدار کنند آنها ممکن است از طریق وزیران نفت کویت و عمان به ارسال پیام اقدام کنند اما عربستان سعودی و امارات نمی‌توانند به طور علنی با قطری‌ها دیدار کنند.

مطمئناً اوپک بحران‌های بدتری را پشت سر گذاشته و در شرایط بغرنج‌تری شامل جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰، تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ و سایر منازعات در خاورمیانه فعالیت کرده است. هیچ یک از منابع نگفته‌اند که بحران قطر بر تصمیمی که انتظار می رود از سوی اوپک برای تمدید کاهش تولید نفت تا پایان سال ۲۰۱۸ گرفته شود تاثیر می‌گذارد زیرا تقریباً همه تولیدکنندگان بر ضرورت حفظ این سیاست تاکید دارند. اما به نظر می رسد گفت و گو داخل اوپک پیچیده‌تر خواهد شد.

قطر به عنوان رئیس اوپک در سال ۲۰۱۶ در گردهم آوردن تولیدکنندگان نفت شامل روسیه به منظور توافق پیرامون کاهش تولید، نقشی سازنده ایفا کرده بود.

به گفته منبع بلندپایه اوپک، اگر شورای همکاری خلیج فارس از نظر سیاسی مرده باشد در این‌صورت مطمئناً پیامدهایی برای سیاست‌های اوپک خواهد داشت. لزوماً این پیامدها مختل کننده تصمیم‌گیری نخواهد شد اما آن را چالشی‌تر و پیچیده تر خواهند ساخت. قطر با سعودی ها یا اماراتی ها صحبت نمی کند بنابراین جناح سونی اوپک ضعیف‌تر است در حالی که ایران و عراق به همدیگر نزدیک شده‌اند.

عراق و ایران با داشتن چهارمین و پنجمین ذخایر بزرگ نفت جهان، به عنوان کشورهای عضو اوپک دیده می‌شوند که بزرگترین پتانسیل رشد تولید را دارند و بنابراین به اتفاق یکدیگر می توانند بزرگترین چالش را برای نقش رهبری ایجاد کنند که ریاض به مدت چند دهه ایفا کرده است. بغداد در برابر درخواست‌های آمریکا برای کاهش اتکای خود به تهران مقاومت کرده است.

یک منبع سوم اوپک در این باره گفت: سعودی‌ها به خوبی این چالش را درک کرده و تلاش می‌کنند نفوذ ایران در عراق را کاهش دهند. روابط میان ریاض و بغداد در ماه‌های اخیر بهبود پیدا کرده و دو کشور برای همکاری در مبارزه علیه داعش و بازسازی عراق دست همکاری فشرده‌اند. با بهبود روابط دو کشور، خالد الفالح وزیر انرژی عربستان در اکتبر از عراق دیدار کرد و خواستار همکاری بالاتر در زمینه اقتصادی و انرژی شد. وی نخستین مقام سعودی بود که در چند دهه اخیر سخنرانی رسمی در بغداد داشت.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۰۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت معابر پایتخت در روز پنجشنبه

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: معابر پایتخت خلوت است و البته سرعت زیاد در معابر خلوت برابر با حادثه است پس رانندگان باید با سرعت مقرره برانند.

به گزارش مشرق، سرهنگ علی اصغر شریفی اظهار کرد: با رصد مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از وضعیت تردد خودروها در ساعات ابتدایی صبح امروز (پنجشنبه ۱۳اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) نشان از معابر و بزرگراه‌هایی خلوت در سطح شهر تهران و احتمال تصادفات به علت افزایش سرعت‌ها توسط برخی از رانندگان دارد.

وی گفت: برخی رانندگان با استفاده از خلوتی معابر اقدام به سرعت و سبقت‌های غیر مجاز می‌کنند که علاوه بر به خطر انداختن جان خود به دیگر رانندگان و شهروندان آسیب می‌رسانند.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ بیان داشت: برخی رانندگان ممکن است با دیدن خلوتی معابر شهر تهران، قصد سرعت و سبقت جهت زودتر رسیدن و یا قصد انجام حرکات نمایشی و لایی کشی دارند که به این دسته از رانندگان توصیه می‌شود فریب خلوتی معابر را نخورند چرا که همیشه حادثه در کمین است و سرعت‌های بالا همیشه خطر ساز و خطر آفرین می‌باشند پس با رعایت قانون، همواره با سرعت مقرره در سطح معابر خلوت صبجگاهی و خلوت تردد کنید.

وی همچنین گفت: تیم‌های پلیس راهور تهران بزرگ در تمامی تقاطع‌ها و معابر و میادین شهر تهران به منظور کنترل سرعت‌ها و سبقت‌ها حضور دارند چرا که برخی رانندگان با دیدن خلوتی معابر برخی رانندگان ممکن است سرعت خودروی خود را بالا برده و باعث حادثه و تصادفات دلخراش شوند.

سرهنگ شریفی افزود: رانندگان در صورت خلوتی معابر از عجله و شتاب در معابر خلوت خودداری کرده و با سرعت مطمئنه و حتی کمتر از آن تردد کنند و این احتیاط همان سرعتی است که اگر حادثه‌ای مقابل راننده روی داد و اگر خودرو و مانعی مقابل پیش آمد راننده بتواند خودروی خودر ا به موقع متوقف و از برخورد پرهیز کنید.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت معابر پایتخت در روز پنجشنبه
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • جلسه دوم نشست ادبی «عصا بیفکن» برگزار می‌شود
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است...
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین