Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@16:43:13 GMT

ازدواج اينترنتي صحيح ميباشد ياخير؟

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۷۵۰۷۶

ازدواج اينترنتي صحيح ميباشد ياخير؟

خبرگزاري آريا -

آشنايي در فضاي چت‌روم‌ها بعدها در روابط زوج‌ها تأثيرات عميقي مي‌گذارد
ازدواج و پيدا کردن زوج مناسب مقوله اي است که از ديرباز تا کنون چالش پيش روي انسان ها بوده است و از ديرباز رسم و رسومات خاص خود را داشته است.
از چهره گل انداخته داماد و تعارف سيني چاي عروس بگير تا به امروز ؛که موضوع شکل ديگري پيدا کرده است و ازدواج هاي سنتي تا حدي جاي خود را به مدل هاي جديد آشنايي داده است و صد البته مشکلات بسياري را پيش روي جوانان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سايت هاي همسريابي از همين شکل هاي نوظهور آشنايي است که علاوه بر هشدار بسيار مسئولين و کارشناسان همچنان جولان مي دهند.
انواع دوستي‌هاي قبل از ازدواج و پيدايش فضاي مجازي روز به روزعامل پوست اندازي نسل قبلي و پيدايش نسلي شد که به دنبال همسر آينده خود در کوچه پس کوچه‌هاي سايت‌هاي همسريابي، تاس بخت و اقبال خود را به بالا پرتاب مي‌کنند تا شايد هنگامي که بر زمين مي‌نشيند جفت شش بيايد.
اما آشنايي‌هايي که در محيط‌ هاي مجازي مانند چت روم‌ها، فيس بوک و سايت‌هاي همسريابي صورت مي‌پذيرد تا چه ميزان مي‌تواند بنيان‌هاي يک ارتباط درست و زمينه‌هاي تشکيل يک زندگي مستحکم را رقم بزند؟
اين سوالي است که هر چند همواره به آن پاسخ هاي ترسناک داده مي شود و کارشناسان همواره از شکست اين نوع دوستي ها و ازدواج ها خبر مي دهند اما همچنان پاسخ قانع کننده اي براي آن در دست نيست چرا که همواره جوانان به اين نوع دوستي ها و ازدواج ها متمايل مي شوند هر چند که نگرش کلي جامعه نسبت به اين نوع ازدواج در هر حال منفي است.
منتقدان ازدواج‌هاي اينترنتي معتقدند که بي‌اعتمادي يکي از عمده‌ترين آسيب‌هايي است که زندگي زوجيني را که به‌ واسطه آشنايي در فضاي مجازي با يکديگر ازدواج مي‌کنند، تهديد مي‌کند چرا که همواره اين دغدغه با آنهاست که آيا همسرشان با افراد ديگري هم چت مي‌کند؟
از طرفي آشنايي در فضاي چت‌روم‌ها بعدها در روابط زوج‌ها تأثيرات عميقي مي‌گذارد چراکه آنها در مرحله نخست براي برقراري ارتباط با يکديگر ناگزيرند در برخي از موارد خود را بسيار ايده‌آل معرفي کنند اما اين مساله زمان زيادي طول نمي کشد.
در هر حال نکته اينجاست که بيشتر جامعه شناسان و آسيب شناسان خانواده معتقدند ازدواج اينترنتي در ايران بيشتر ضرر دارد تا منفعت. هرچند که متوليان سايت هاي همسريابي که اين روزها زياد شده اند و زمينه ازدواج اينترنتي را فراهم مي کنند ، مي گويند هدفشان تسهيل ازدواج جوانان است.

آشنايي و ازدواج از طريق اينترنت ، قطعاً نمي تواند پايه يک زندگي ايده آل را بنا کند
بحث در مورد حضور و يا عدم حضور در شبکه هاي اجتماعي بحثي است که اين روزها محافل خانوادگي ، اجتماعي و سياسي را در بر گرفته است. اگر در اطراف خود چند جوان و نوجوان داشته باشيد، خواهيد ديد که به مانند معتادان حرفه اي اگر لحظه اي گوشي موبايل و يا واي فاي را از آنها دور نماييد دچار کلافگي ، خستگي و عدم تمرکز مي شوند و گويي آنها را از عزيزترين موجود زندگي شان دور ساخته ايد. مسئولان نيز هر از چند گاهي در اين زمينه اظهار نظر مي کنند و بحث فيلتر کردن و يا نکردن اين شبکه هاي اجتماعي مطرح مي شود. اما به نظر مي رسد خود مسئولين نيز در اين زمينه به نتيجه اي واحد نرسيده اند و «مسئله بودن و يا نبودن » در اين فضا هنوز ذهن بسياري را به خود مشغول کرده است . يکي از موجهاي اين درياي مجازي موج ازدواج اينترنتي است که اين روزها دامان بسياري از جوانان را گرفته است.
ازدواجي با طعم سنت
پيدا کردن شريک زندگي مناسب يکي از مهمترين دغدغه هاي و چالش هاي زندگي است. حال جاي اين سوال اساسي باقي است که آيا انتخاب همسر در فضاي مجازي و با چند کليک ساده مي تواند ضامن خوشبختي يک فرد باشد؟
در دوراني که پدران و مادران ما تصميم به ازدواج مي گرفتند، اين خانواده ها بودند که نقش اصلي را در اين زمينه ايفا مي کردند و به روشي سنتي به انتخاب عروس و داماد آينده خود مي پرداختند. که با توجه به آمار طلاق در آن روزها و آمار سرسام آور طلاق در اين دوران به نظر مي رسد، در اکثر مواقع انتخاب صحيح و کار آمدي داشته اند.
ازدواجي با طعم همکلاسي
با تغييرات اجتماعي به وجود آمده در سالهاي بعد و پديد آمدن محيط هاي مختلط مانند دانشگاه و محل کار، گونه هاي جديد از ازدواج شکل گرفته که هنوز تحت نظارت خانواده ها اين مهم انجام مي شود، ولي از ميزان سنتي بودن آن کاسته شده و خواست جوانان پر رنگ تر است. جوانها اجازه دارند، مدتي تحت نظارت خانواده ها با يکديگر معاشرت نمايند و با تصميم معقول يک زوج موفق را تشکيل داده و ازدواج نمايند.
ازدواجي با طعم اينترنت
اما در کنار ازدواج دانشگاهي، رفته رفته با ظهور پديده هاي جديد ارتباطي مانند تلفن همراه و اينترنت، در نوع ارتباطات و نحوي آشنايي دختران و پسران تغييرات چشمگيري اتفاق افتاد، که به علت ماهيت مجازي آن نقش خانواده در آن بسيار کم رنگ شد و شکل جديدي از ازدواج پا به عرصه وجود گذاشت که در سالهاي اخير رشد مضاعف و چشمگيري داشته است. که به آن ازدواج اينترنتي گفته مي شود.
ازدواج اينترنتي به ازدواجي گفته مي شود که طرفين با استفاده از ظرفيت هاي موجود در رسانه ها ، طرح آشنايي و تبادل اطلاعات صوتي و تصويري را در يک محيط مجازي فراهم مي کنند و در نهايت به ازدواج و تشکيل خانواده ختم مي شود.
چند کليک ساده تا ازدواج
پيدا کردن شريک زندگي مناسب يکي از مهمترين دغدغه هاي و چالش هاي زندگي است. حال جاي اين سوال اساسي باقي است که آيا انتخاب همسر در فضاي مجازي و با چند کليک ساده مي تواند ضامن خوشبختي يک فرد باشد؟
بسياري از کساني که به ازدواج اينترنتي و در فضاي مجازي اعتقاد دارند در واقع در يک دنياي غير واقعي سير مي کنند. در اين شيوه آشنايي به دليل اينکه مواجهه حضوري و فيزيکي وجود ندارد، ممکن است هر فرد به راحتي اطلاعات غير واقعي از خود را در اختيار ديگران قرار دهد و در واقع اميال و آرزوهاي خود را در جلوي چشم ديگران به تصوير بکشد. با مراجعه به صفحات حوادث روزنامه هاي مي توان با مواردي مواجه شد که فرد با دادن اطلاعات غلط از خود در فضاي مجازي قصد اخاذي و کلاهبرداري را از کاربران ساده دل داشته است.
ازدواج اينترنتي و خوشبختي
استفاده از اينترنت و چت روم ها امروزه به يکي از علاقه مندي هاي جوانان ايراني تبديل شد است . اما اين نکته بايد هميشه مد نظر اين کاربران باشد، که آشنايي و ازدواج از طريق اينترنت و اکتفا کردن به اطلاعاتي که در آن رد و بدل مي شود قطعاً نمي تواند پايه يک زندگي ايده آل را بنا کند. و شاهد اين مدعا افزايش بي رويه رشد طلاق است. اين نوع ازدواج به دليل اينکه از متن فرهنگ و ارزشهاي جامعه ما بر نخواسته است آسيب هاي چشمگيري را براي خود فرد و همچنين جامعه به همراه داشته است. البته در کشور ما همسان گزيني سايت تبيان با ترکيب روش هاي سنتي و نوين و احياي واسطه گري در راستاي ازدواج تلاش مي کند. اين سايت با استفاده از آزمون و روش هاي علمي در انتخاب همسر، بهره گيري از مشاوران جوانان و خانواده هايشان را حمايت مي کند. خدمات آن در فضاي مجازي حتي مورد تاييد نيروي انتظامي است و اگر خانواده و فردي تمايل به ازدواج داشت مي تواند از اين طريق اقدام کند.
به هر حال بايد دانست ازدواج هاي موفقيت آميز موجب ارتقاي سلامت جسمي و رواني و خانوادگي است، در حاليکه ازدواج هاي ناموفق باعث تضعيف روحيات زوجين و همچنين آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي براي جامعه است. و بهتر است جوانان در انتخاب همسر در فضاي مجازي به اين فکر کنند که چه به دست مي آوردند و چه چيزي از دست مي دهند.
گردآوري:بخش زناشويي بيتوته
منبع:
تبيان


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۵۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو

مهربانو های منتظر و مهربان های مضطرب! مهربانو ها چشم به راه روز مبارک وصال؛ و به فاصله یک شهر شلوغ، مهربان ها مردد بین شسکتن از سختی جدایی یا شکستن زیر بار سنگین زندگی مشترک! دانشجو رنج هجران می‌کشد و دانشگاه ایستاده است و تماشا می‌کند!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه افتخاری‌پور*: فاصلۀ خانه دانشجویی تا خانه دانشجویی متأهلان را فاصلۀ بین تصویب تا اجرای قانون باید پر کند.
دانشگاه‌ها مؤظف‌اند متناسب با برآورد نیاز دانشجویان متأهل برای تأمین خوابگاه متأهلی اقدام کنند. اما در حال حاضر جز تعداد انگشت شماری از دانشگاه ها، سایر دانشگاه‌ها به وظیفه خود عمل نکردند... (۱)
همچنین تا به امروز، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) هم جز وعدۀ تأمین صد واحد خانه دانشجویی متأهلی حرفی برای گفتن ندارد. هرچند حتی اگر آن ۱۰۰ واحد برای مهر سال ۱۴۰۳ تأمین شود اصلا پاسخگوی ۱۵۰۰ دانشجوی متأهل دانشگاه نخواهد بود. البته این را هم باید در نظر گرفت که تأمین خانه دانشجویی متأهلی نه صرفا برای متأهلین، بلکه برای دانشجویانی که با آگاهی از تأمین مسکن توسط دانشگاه برای ازدواج اقدام می‌کنند هم باید در نظر گرفته شود.

پای درد و دل دانشجویان متأهل که نشستیم، تازه فهمیدیم چقدر تحت فشار هستند. در همین راستا مصاحبه‌ای انجام شده که در ادامه می‌خوانید:
حانیه امین آقائی هستم، دانشجوی رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی که در سال ۱۴۰۲ وارد دانشگاه شدم. کمتر از دو ماه است که ازدواج کردم. همسرم هم فارغ‌التحصیل ارشد هستند.
فاطمه سادات رفیعی هستم، رشته علوم تربیتی، سال ۱۴۰۲ بود که موفق به ورود به دانشگاه شدم. سه‌سال است که ازدواج کردم.
سیدمحمدامین حسینی هستم، حدود دو سال از ازدواجم می‌گذرد و خودم در مقطع دکتری حقوق خصوصی مشغولم و همسرم دانشجوی پزشکی هستند.
مهران خالقی متولد سال ۱۳۸۱ هستم، در شهر زنجان متولد شدم. بنده و همسرم در مقطع کارشناسی ازدواج کردیم. در حال حاضر دانشجوی ترم هشت حقوق هستم.


شروع شرح جدایی...
در حال حاضر کجا سکونت دارید؟ در صورت امکان ترجیح شما استفاده از خوابگاه متأهلی است یا خیر؟
خانم رفیعی در پاسخ به این سؤال گفتند: هر دو خوابگاهی هستیم. بله حتما خوابگاه متأهلی را انتخاب می‌کنیم. با توجه به اینکه اهل شهرستان هستیم و شرایط اجاره کردن خانه سخت است.
آقای خالقی گفتند: بنده در خوابگاه ساکن هستم و همسرم و فرزندم در زنجان زندگی می‌کنند. مجبورم هر هفته یا هردوهفته یکبار در رفت و آمد باشم. قطعاً ترجیح می‌دهم از خوابگاه متأهلی در چنین شرایطی استفاده کنم.

ازدواج همراه با تحصیل، سخت! اما شدنی
به نظر شما تحصیل در کنار ازدواج چقدر می‌تواند محقق شود؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این سؤال گفتند: به‌نظرم تحصیل در کنار ازدواج می‌تواند محقق شود، اما ممکن است در شرایطی مثل دوران بارداری دشوار یا کند شود.
آقای خالقی در ادامه گفتند: پاسخ به این سوال با توجه به شرایط، روحیات، آشنایی با مهارت‌های زندگی، توانایی مدیریت هم‌زمان کار و تحصیل و زندگی برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.
آقای حسینی نیز به این سؤال پاسخ دادند و گفتند: ازدواج عامل کمک کننده به تحصیل است چرا که آرامش ذهنی و روحی ارزشمندی به واسطه ازدواج به وجود می‌آید که امکان طی کردن مراحل مختلف تحصیلی را فراهم می‌کند. در نتیجه ازدواج و تحصیل نه تنها باهم تعارضی ندارند، بلکه ازدواج به تحصیل کمک می‌کند.

زندگی مشترک از نگاه جوان امروز، شروع یک زندگی ساده هم سخت شده
به نظر شما اولویت‌های جوانان امروزی برای ازدواج چه تفاوتی با گذشته دارد؟
خانم امین آقائی در پاسخ به این پرسش گفتند: دغدغۀ اقتصاد و داشتن خانه مناسب بیش از پیش در ذهن جوانان است و مشکلات اقتصادی و میل به داشتن زندگی مالی خوب، باعث شده برخی معیار‌های مالی داشته باشند که در جامعه کنونی خیلی‌ها از داشتنش محروم هستند.
خانم رفیعی گفتند: در شرایط فعلی دغدغه‌های مالی اولویت‌ها را خیلی تغییر داده و با توجه به فضای مجازی اولویت‌ها از اخلاق و ظرفیت‌های فکری، به ویژگی‌های جسمانی و مالی تغییر رویه داده‌اند.


آقای حسینی در ادامه به این شکل پاسخ داده‌اند: امروزه خیلی‌ها می‌گویند جوانان امروزی توقعات زیادی دارند، اما در واقع اینطور نیست و جوانان امروزی زیادی پیدا می‌شوند که حاضر به شروع یک زندگی ساده هستند. متأسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی و تورم همین زندگی ساده نیز هزینه‌های زیادی دارد و جوانان از فراهم کردن مقدمات اولیه زندگی ساده نیز ناتوان شدند که گران‌ترین بخش شروع زندگی، مسکن است.

مسکن؛ پاشنۀ آشیل تشکیل خانواده و رشد جمعیت!
نداشتن مسکن تا چه اندازه باعث به تأخیر انداختن ازدواج جوانان و دانشجویان شده؟ خوابگاه متأهلی به چه میزان توانایی رفع این مشکل را دارد؟
خانم امین آقائی به این سوال چنین پاسخ دادند: قطعاً مسکن یکی از دغدغه‌های مهم هر جوانی است که قصد ازدواج دارد و موجب به تأخیر انداختن ازدواج و تشکیل خانواده می‌شود. خوابگاه متأهلی گزینه بسیار مناسبی برای زمان دانشجویی است و تا پیدا کردن خانه مناسب، موجب استقلال دو طرف می‌شود.
آقای حسینی گفتند: به‌نظرم از میان دلایل اقتصادی، نداشتن مسکن مناسب مهم‌ترین دلیل تأخیر ازدواج جوانان است. طبیعتاً خوابگاه متأهلی، می‌تواند در حل این مشکل به زوج‌های دانشجو کمک شایانی بکند.

مسکن، مسکن، و بازهم مسکن... باید به داد جوان‌ها رسید!
به نظر شما وجود خوابگاه متأهلی، چه محاسنی دارد که باعث ترغیب مجرد‌ها به ازدواج شود؟
خانم رفیعی گفتند: در واقع برای دانشجو یک خیال آسوده به وجود می‌آورد که حداقل تا چند سال با خیال راحت‌تری به تحصیل بپردازد.
آقای خالقی، در پاسخ به این سوال چنین مطرح کردند: قطعاً باعث ترغیب جوان‌ها به ازدواج خواهد شد. زیرا؛ بزرگترین مانع پیش روی جوانان همین مسکن است و حتی اگر برای مدت کوتاهی این مانع از سر راه جوانان برداشته شود جوان‌ان در این مدتی که در خوابگاه متأهلی هستند سعی می‌کنند پس انداز‌های خود را بیشتر کنند تا بعد از فارغ‌التحصیل شدن بتوانند منزل خودشان را تهیه کنند.

دانشگاه خانواده محور، ضامن فردای ایران زمین
آیا قصد دارید فرزند هم داشته باشید؟ با توجه به روند کاهش جمعیت، به نظر شما فرزندآوری چقدر اهمیت دارد؟
خانم رفیعی: بله. برای جامعه از هر لحاظ از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی باید دید با شرایط فعلی زندگی چقدر امکان فرزندآوری وجود دارد.
آقای خالقی گفتند: ما الحمدلله صاحب یک دختر ۸ماهه هستیم. ایرانِ امروز ما به شدت در سرازیری کاهش جمعیت قرار گرفته و این برای یک کشور خطرناک است. اگر انسان حداقل چند کتاب تربیتی مطالعه کرده باشد متوجه می‌شود که امکان تربیت صحیح و سالم فرزندی که برادر و خواهری نداشته باشد وجود ندارد. پدر و مادر اگر تربیت صحیح فرزندخودشان برایشان دغدغه است، نباید به یک یا دو فرزند بسنده کنند چه برسد به اینکه آینده کشور نیز برایشان مهم باشد. حالا همین بچه‌ای که به تنهایی بزرگ شده یا دست کم فقط یک برادر یا خواهر داشته، تقریبا بعد از هجده سالگی به یکباره می‌خواهد وارد فضای جامعه شود. خب این فرزند اصلا درکی از زندگی جمعی، کار گروهی، گذشت کردن، تقسیم کار و... ندارد و این برای کشور مشکل‌زا است.


این مصاحبه در پایان با تشکر از مصاحبه‌کننده‌ها به پایان رسید. اما برای دانشجوی جوان و مجرد مسئلۀ مسکن، زوج‌های متأهل را به سختی انداخته و جوانان آمادۀ ازدواج را از تشکیل خانواده می‌ترساند! (۲) به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، بالا بودن هزینه‌های زندگی، هزینه بالای مسکن، بیکاری و پیدا نکردن گزینه مناسب برای ازدواج در صدر علل عدم ازدواج بهنگام جوانان هستند که مطمئناً می‌توان در دانشگاه برای هر کدام از این علت‌ها چاره‌جویی کرد.

امیدواریم تلاش ما برای پیگیری مسئلۀ تأمین خانه دانشجویی متأهلی برای دانشجویان دانشگاه مؤثر واقع شود و قدم برداشتن برای این اتفاق مبارک، عمل خیر مقبولی در پیشگاه خداوند متعال باشد.
والذین یقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذریاتنا قرة اعین واجعلنا للمتقین اماما
اولئک یجزون الغرفة بما صبروا ویلقون فی‌ها تحیة وسلاما
خالدین فی‌ها حسنت مستقرا ومقاما (۳)

 

۱- قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مصوب ۱۴۰۰/۷/۲۴

۲-عوامل تأثیر گذار بر افزایش سن ازدواج جوانان، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تاریخ انتشار ۱۴۰۱/۳/۱۰

۳-آیات ۷۴ الی ۷۶ سوره مبارکه فرقان

 

فاطمه افتخاری‌پور، عضو فعال دانشکده روانشناسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی(ره)

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

دیگر خبرها

  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت